Cobra Museum benoemt nieuwe artistiek directeur

De heer Xander Karskens zal per 1 december 2016 aantreden als artistiek directeur bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Hij zal samen met zakelijk directeur Els Ottenhof de leiding van het Cobra Museum op zich nemen. Karskens volgt hiermee Katja Weitering op, die in augustus vertrok naar het Museum Catharijneconvent.

Karskens: “Het Cobra Museum biedt fantastische mogelijkheden om het verhaal van één van de belangrijkste twintigste-eeuwse Nederlandse avantgarde-bewegingen te verbinden aan de kunst – en de wereld – van nu. Het gedachtegoed van Cobra is onverminderd relevant voor de uitdagingen waar we momenteel voor staan, en ik ga met veel plezier de uitdaging aan om die verbindingen zichtbaar te maken”.

Karskens (1973, Breda) was sinds 2006 werkzaam bij Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem als conservator hedendaagse kunst. Hier was hij o.a. medeverantwoordelijk voor het internationale tentoonstellingsprogramma van De Hallen Haarlem en het collectiebeleid. Daarbuiten realiseerde hij een aantal tentoonstellingsprojecten in het buitenland. In 2017 is Karskens curator van het Finse nationale Paviljoen op de Biënnale van Venetië, waar een tentoonstelling met Nathaniel Mellors en Erkka Nissinen getoond zal worden.