LEZINGENKunstenaarslezingen Dordtyart

In juli geven de kunstenaars die bij DordtYart in residentie zijn een presentatie omtrent hun werk. Op zo 2 juli Maurice Bogaert


 en Pieke Bergmans, op za 8 juli Stan Wannet en Martens & Visser en op zo 30 juli, de dag van de finissage, David Jablonowski en Boris van Berkum. Telkens om 15u in DordtYart, Maasstraat 11, Dordrecht (dordtyart.nl).

Symposium Gerry Schum – TV as a Fireplace

In samenwerking met Art Cinema OFFoff organiseert Herbert Foundation op zo 17 september van 13u30 tot 17u het symposium Gerry Schum – TV as a Fireplace. Filmmaker en programmator Gerry Schum (Keulen, 1938-1973) was een pionier binnen het kunsten- en medialandschap van de jaren 1960 en 1970. Land Art (1969) en Identifications (1970), die tijdens de conferentie worden vertoond, vormen de twee belangrijkste tv-tentoonstellingen. Schum nam hiermee afstand van het gangbare format van de kunstdocumentaire en hij nodigde kunstenaars als Joseph Beuys, Gilbert & George, Alighiero Boetti, Jan Dibbets, Richard Long, Mario Merz en Robert Smithson uit om, specifiek voor televisie, een kunstwerk te maken. Aan de hand van verschillende lezingen wordt ingegaan op de figuur Schum, zijn oeuvre en unieke positie binnen het internationale medialandschap. Meer info via herbertfoundation.org en offoff.be.

Seth Price: Art and the Internet in the Twenty-First Century

Naar aanleiding van de tentoonstelling Seth Price - Social Synthetic organiseert het Stedelijk Museum op zo 3 september een theoretisch programma met bijdragen van internationaal gerenommeerde curatoren in het veld van informatietechnologie, media en kunst. Meer info volgt op de site stedelijk.nl.