LEZINGENA SCI FI Symposium - Netwerk Aalst, De Appel

In het kader van de tentoonstelling SCI FI AGIT PROP van de Hongaarse kunstenaar Tamás Kaszás , wordt een tweedelig symposium georganiseerd. Het vindt, net als de tentoonstelling zelf, zowel plaats in Netwerk Aalst, op vr 30 maart, als in De Appel in Amsterdam, op za 31 maart. Het programma omvat presentaties, lezingen en debatten van artiesten, grafisch vormgevers en theoretici, waarin nagedacht wordt over nieuwe manieren van leven in een postdigitale, postkapitalistische en postindustriële samenleving. Netwerk Aalst, Houtkaai 15, Aalst en De Appel, Schipluidenlaan 12D4, Amsterdam. (netwerkaalst.be en deappel.nl)

Artists Talks M HKA

In de reeks kunstenaarsgesprekken van M HKA in samenwerking met Antwerpse galerieën is op do 25 januari fotografe Elke Andreas Boon, en op do 22 februari Willem Ludwig Lutgens te gast. Auditorium M HKA, Leuvenstraat 32, Antwerpen (muhka.be).

JAP-lezingen in Bozar

In de reeks Clés pour le XXIème siècle op za 24 februari om 10u30 De quelques typologies contemporaines du livre d'artiste: libre lecture door kunsthistorica Cathérine Mayeur. Bozar, Ravensteinstraat 23, Brussel. (jap.be)

West Den Haag: Gustav Metzger: The Conscience of the Art World

Op vr 26 februari organiseert West Den Haag in het kader van de tentoonstelling Gustav Metzger - Ethics into Aesthetics een dagvullend symposium over de activistische kunstenaar. Sprekers zijn onder meer curator Judit Bodor, kunstenaar Ivor Davies, kunstenaar en curator Andrea Gregson, auteur en kunstenaar Stewart Home, kunsthistorica Eva Scharrer. Het symposium vindt plaats in Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag. Meer info westdenhaag.nl.