WISSELSMelanie Deboutte wordt conservator Roger Raveelmuseum

Melanie Deboutte is vanaf januari voor een periode van één jaar aangesteld als conservator van het Roger Raveelmuseum in Machelen (Zulte). Ze volgt de pensioengerechtigde Piet Coessens op die het museum sinds 2005 leidde. Melanie Deboutte (1988) is curator en schrijver. In 2014 maakte ze deel uit van het curatoriële team van de tentoonstelling De Zee in Mu.ZEE en diverse locaties in Oostende. Van 2015 tot 2017 werkte ze als studiomanager voor kunstenaar Dirk Braeckman en in 2017 coördineerde ze Braeckmans solotentoonstelling in het Belgische paviljoen tijdens de 57e Biënnale van Venetië in samenwerking met Eva Wittocx. Ze werkte sinds 2014 ook als onafhankelijk curator en onderzoeker aan onder andere Currents #7 dat in maart 2020 opent in Z33 in Hasselt. (rogerraveelmuseum.be)

La Loge stelt Wim Waelput aan als directeur

Wim Waelput is aangesteld als nieuwe directeur van La Loge in Brussel. Hij volgt Anne-Claire Schmitz op, die sinds de oprichting in 2012 aan het hoofd stond van de organisatie. Wim Waelput (1979) heeft als directeur van Kiosk, een presentatieplek verbonden aan de KASK School of Arts in Gent, tal van tentoonstellingen met jonge kunstenaars georganiseerd. Recent stelde hij in samenwerking met Igor Mocanu Perspectives in Bozar samen, als onderdeel van Europalia Roemenië. Bij KASK School of Arts was hij de coördinator van de afstudeertentoonstellingen. Hij is lid van het aankoopcomité van de collectie van de Vlaamse Gemeenschap en was gastdocent aan verschillende universiteiten en kunstacademies. (la-loge.be)

Adinda Van Geystelen wordt artistiek directeur van Z33

Adinda Van Geystelen is aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design en Architectuur in Hasselt. Met deze aanstelling en de (uitgestelde) opening van het nieuwe tentoonstellingsgebouw dit voorjaar wil Z33 gevolg geven aan de hoge ambities voor de toekomst. Van Geystelen (°1971) begon haar carrière als architect. In 2005 maakte ze de overstap naar het beleidsmatig niveau bij de Vlaamse overheid, onder meer als raadgever kunsten op het kabinet van Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux. In 2010 startte ze bij Bozar in Brussel als directeur artistiek beleid en tevens adjunct-directeur. Daarna werd ze algemeen manager bij het dansgezelschap Rosas. De voorbije drie jaar was Adinda Van Geystelen algemeen en artistiek directeur van Kunsthal Extra City in Antwerpen. Bij Z33 volgt ze Jan Boelen op die de organisatie achttien jaar geleid heeft. Hij nam in het najaar de functie van rector op aan de Universiteit voor Kunst en Design in het Duitse Karlsruhe. (z33.be)